Datum: 31 mei Plaats: Feanwâlden

Oudere fietsers welkom op de Doortraptestdag in Feanwâlden

Vorig jaar maakte de Fietsschool van de Fietsersbond al 23 Doortraproutes. Nu zijn er weer verse test-Doortraproutes. Deze 9 nieuwe routes worden onder andere getest op een aantal speciale Doortraptestdagen.

Op maandag 31 mei is er een test-Doortraproute in Feanwâlden.

Op die dag staan ergens op een locatie langs de route fietsdocenten van de Fietsschool en een buurtsportcoach van de gemeente. Op deze locatie kunnen testfietsers een beoordelingsformulier invullen en eventueel toelichten. Er staat iets te drinken klaar en u kunt van gedachten wisselen over veilig fietsen.

Doortraproutes zijn rondjes van ongeveer 20-25 km. Het zijn mooie routes met veel groen, over redelijk ruime paden, weinig obstakels en relatief veilige kruisingen. Doortraproutes horen bij het landelijke programma Doortrappen. Een overheidscampagne om mensen zo lang mogelijk veilig te laten doorfietsen: fietsen tot je 100ste.

Wilt u meedoen met de Doortraptestdag? Stuur dan een mailtje naar jetty@vriestyle.com.

Mensen kunnen ook op eigen gelegenheid de nieuwe routes testen. Geïnteresseerden kunnen daarvoor een mailtje naar fietsschool@fietsersbond.nl. Vermeld daarbij van welke plaats u een route wilt ontvangen. U ontvangt daarbij een link naar een korte enquête over de route.

Doortraproutes, een initiatief van de Friese Fietsschool, worden gemaakt in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROF) en de Friese gemeenten, als onderdeel van het landelijke programma Doortrappen.