24 november 2021

Ervaar weer hoe fijn bewegen is met een zesweeks beweegprogramma

zesweeks beweegprogramma

Nederlanders kwamen in de afgelopen coronaperiode gemiddeld zes tot tien kilo in gewicht aan. Hoe zit dat bij jou? Ben je ook aangekomen? Voel je je fit? Of denk je dat het beter kan? Jur Roemers van Sportcentrum Palestra ontwikkelde met 4 andere sportscholen een zesweeks beweegprogramma. Hierin ontdek je weer hoe leuk het eigenlijk is om te bewegen en te sporten.

Dit beweegprogramma helpt je om het bewegen en sporten weer op te pakken

“Bewegen is leuker dan je denkt. Bewegen zorgt voor minder stress. Je kunt er beter van slapen. En je conditie zal in 6 weken tijd verbeteren”, zegt Jur Roemers, eigenaar van Sportcentrum Palestra. “Als je al een tijdje niet hebt gesport, is de drempel vaak hoog om weer naar de sportschool te gaan. Met dit programma maken we de drempel een stuk lager. Het beweegprogramma is er niet voor mensen die al gek zijn op sporten. Het is juist voor mensen die niet een groot sportliefhebber zijn. Maar wel weten dat ze iets moeten doen aan hun gezondheid. Voor die mensen hebben we een zesweeks programma gemaakt.”

Je weet dat je eigenlijk meer aan je gezondheid zou moeten doen

Voor de lockdown kwam je nog regelmatig in de sportschool. Maar nu lukt het je niet om dat weer op te pakken. Je wilt meer of vaker bewegen. Je wilt ook gezonder eten En nu zoek je iets om over die drempel heen te stappen. Dan is dit beweegprogramma iets voor jou!

Wat ga je doen in die 6 weken?

Je gaat 2 keer per week sporten. Je kunt ook kiezen om dit te doen met voedingsbegeleiding. Vooraf en achteraf test je je conditie en lichaamssamenstelling. Zo krijg je een goed beeld van waar je staat en zie je na 6 weken wat het je heeft opgeleverd. Maar als het goed is merk je tijdens die 6 weken al dat je je fitter voelt.

Meld je snel aan bij de sportschool van je keuze

Je kunt kiezen uit 5 sportscholen:

  1. Sportcentrum Palestra in Dokkum
  2. Balanza Beweegcentrum in Kollum
  3. Fitnesscentrum Way of Life in Damwâld
  4. Max Lifestyle en Training in Feanwâlden
  5. Health Center Plantinga in De Westereen

De kosten zijn € 69,95 voor alleen het beweegprogramma. Het beweegprogramma met voedingsadvies kost € 89,95. Na afloop van het programma ben je tot niets verplicht. Maar je bent wel een stuk wijzer en fitter.

Dit zesweeks beweegprogramma is een samenwerking tussen 5 sportscholen

De gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel en het platform Samen actief naar gezondheid’ ondersteunen dit initiatief.