2 november 2022

Kom in beweging tijdens de Nationale Sportweek 2022

Inwoners van Ferwert en omstreken konden in deze week verschillende activiteiten doen. Van cognitieve fitness tot stoelyoga. Van speedminton tot ouder en kind tennissen. Zowel voor jong als voor oud. Het ging niet alleen over bewegen en sporten, maar ook over plezier en contacten maken.

Boukje Dijkman van Cognitieve Fitness is de drijvende kracht in de organisatie achter deze sportieve week in Fertwert en omstreken. Zij had een gevarieerd aanbod samengesteld.

In Ferwert stond er een les cognitieve fitness op de agenda. Een les waarin bewegen met brein en lijf centraal stond. En dat ging gepaard met veel humor en hilariteit. Boukje gaf ook cognitieve fitness in Holwerd en Blija. En ook hier waren de deelnemers enthousiast over deze les.

Voor een aantal deelnemers was de badmintonles zo geslaagd, dat ze lid zijn geworden van de badmintongroep Ferwert.

In de yogastudio in Ferwert kon je meedoen aan stoelyoga. Rustige rek- en strekoefeningen vanaf je stoel, is voor bijna iedereen wel te doen. Nieuw voor velen, maar zeer geslaagd.

Speedminton is nog een onbekende sport. Het lijkt een beetje op tennis. Maar dan zonder net en met een kleine shuttle die gaat stuiten. De deelnemers vonden het leuk om eens iets nieuws uit te proberen.

Het wandeluurtje in de zon gaf veel voldoening en gezelligheid. Ook tijdens het theedrinken na afloop bij een deelnemer thuis.

Verder was er nog ouder kind tennistoernooi en klootschieten.

En als de kers op de taart heeft Boukje een golf clinic gegeven op de pitch en putt baan in Leeuwarden. De deelnemers waren zeer enthousiast. Een deelnemer: “Je hebt een lang gekoesterde wens van mij vandaag waar gemaakt”.

Mocht je interesse hebben in cognitieve fitness dan kun je Boukje Dijkman bereiken via 06-12911179, boukje.dijkman@gmail.com.