26 juli 2022

Spoarpark Feanwâlden nieuw decor Lodenhelrun

Waar de Lodenhelrun afgelopen twee jaar door corona noodgedwongen uit de agenda moest worden geschrapt, stond dit jaar het eerste weekend van juli weer ‘ouderwets’ in het teken van survivallen voor jong en oud. Vanuit het recent aangelegde Spoarpark in Feanwâlden, vertrokken op vrijdag en zaterdag 900 deelnemers voor een afwisselend parcours door weilanden, sloten en natuurgebieden.

De 86 deelnemende junioren teams op vrijdag en de 96 deelnemende senioren teams op zaterdag, kregen een respectievelijk 6,4 km en 7,7 km lange route voorgeschoteld met spectaculaire hindernissen. Zo kwamen zij onderweg voor uitdagingen te staan als een swingover, tokkelbaan, slingeraap en de Brute Berend en Abe-Siebe combinatie. De spetterende eindhindernis en de finish waren tevens gesitueerd in het Spoarpark, waarbij alle junioren na afloop een medaille kregen omgehangen. De senioren streden voor de bovenste drie plaatsen en daarbij was er ook een heuse Lodenhelrun taart te winnen voor het meest origineel verklede team. Die laatste eer kwam toe aan team ‘Olles falt op syn plak’. De ranking van podiumplaatsen werd gebaseerd op de snelste tijd in combinatie met het aantal punten die bij de verschillende hindernissen te verdienen waren. De wisselbeker en grootste trofee gingen deze editie van de Lodenhelrun naar team ‘Dwarstroch’. Team ‘Goudploeg’ bezette een knappe tweede plek en team ‘It giet oan’ knokte zich naar plek drie.

Het weekend werd afgesloten met een feestavond, waar het horecaplein goede zaken deed en DJ Jitze de feesttent op zijn kop zette. Alle enthousiaste deelnemers en het in grote getale opgekomen publiek zorgden ervoor dat de organisatie terug kan kijken op een zeer geslaagd weekend. Een evenement wat niet mogelijk zou zijn geweest zonder alle sponsoren en de inzet van maar liefst 200 vrijwilligers.

Kijk hier voor een impressie